Постинг
07.02.2013 14:54 -
Пикантни макарони на фурна
Автор: vsetaya
Категория: Рецепти
Прочетен: 3940 Коментари: 4 Гласове:
Последна промяна: 07.02.2013 14:56
Прочетен: 3940 Коментари: 4 Гласове:
8
Последна промяна: 07.02.2013 14:56
- кашкавал - 200 г за настъргвано
- олио - 4 - 5 с.л. за намазване на тавата
- магданоз - 1/2 връзка
- соев сос - на вкус
- чесън - 3 - 4 скилидки пасиран
- захар - 1 ч.л
- горчица - 1 ч.л. дижонска
- доматено пюре - 1 кутия или сок
- кисели краставички - 1/2 буркан
- кайма - 2 пакета смес
- макарони - 2 пакета
- В съд наливаме 2-3 литра студена леко подсолена вода. Оставяме да заври и добавяме два пакета макарони. Сипваме и 1 супена лъжица олио. Измиваме след това макароните със студена вода и отцеждаме.
Редим на дъното на тепсия за печене. Правим сос от нарязания на ситно магданоз, соев сос на вкус, пасирания чесън, захарта, горчицата, доматения сок, киселите краставички нарязани на ситно.
Размразената или прясна кайма добавяме към останалите продукти. Задушаваме сместа до готовност. С нея заливаме макароните. Настъргваме отгоре кашкавала и печем на фурна при температура от около 200 градуса 45 минути.
Изглежда много вкусно.
цитирайкато лазаня на вкус, но не съм пробвала с макарони - сигурно ще е сполучливо. Скоро пълних едни канелони, също стана.
цитирайsuny84 написа:
Изглежда много вкусно.
Съни, не само изглежда и на вкус е страхотно :)
marrta написа:
като лазаня на вкус, но не съм пробвала с макарони - сигурно ще е сполучливо. Скоро пълних едни канелони, също стана.
Да, продуктите са подобни, вкусът - също. И не са толкова трудоемки като лазанята